Geen antwoord gevonden op uw vraag ?
Wij verzamelden de meest gestelde vragen over onze fotografie diensten ...

Vaak gestelde vragen

ALGEMEEN

Kan ik een vrijblijvend gesprek hebben zonder verplichtingen achteraf?
Natuurlijk kan dat ! Wij willen jullie maar al te graag ontmoeten om een en ander te bepreken alvorens over te gaan tot het maken van een afspraak. Neem gewoon contact met ons op en we spreken iets af.
Moet er altijd een afspraak gemaakt worden of kan je ook zo langs komen?
Fotosessies gebeuren alleen op afspraak. Door een afspraak te maken ben je zeker dat wij er zijn en dat we u ook in de beste omstandigheden kunnen ontvangen en fotograferen.
Kan ik alleen maar kleurenfoto´s hebben of zijn er ook andere mogelijkheden?
Al onze opnames maken we in kleur, maar dit wil niet zeggen dat je enkel kleurenfoto´s kan krijgen. Alle opnames worden immers digitaal bewerkt en dan zijn kleuromzettingen uiteraard ook mogelijk. Je kan zelf aangeven bij een eventuele bestelling of je bepaalde opnames in zwart/wit of sepia zou willen.
Kan ik na verloop van tijd nog foto´s bijbestellen?
Dit kan perfect. Alle gemaakte foto´s worden door ons bijgehouden en gearchiveerd zodat je op eender welk tijdtip nog bijbestellingen kan doen.
Worden de gemaakte foto´s bewerkt?
Ja, de foto´s worden door ons standaard bewerkt voor wat betreft kleur, licht en oneffenheden. Dit kan bijvoorbeeld ook zijn om een foto om te zetten naar zwart-wit of sepia, of om het contrast iets op te voeren. Ook kan het zijn dat we een uitsnede uit een foto halen om hem beter tot zijn recht te laten komen. Sommige foto's worden ook wel eens vierkant gemaakt.
Wat mag ik wel en wat niet met de foto´s die ik op CD krijg?
Je mag de foto´s van de CD gebruiken maar niet zonder de nodige afspraken hierover. Foto´s zijn immers auteursrechtelijke beschermd en het publicatierecht is niet inbegrepen in onze prijzen. Je mag de foto´s wel gebruiken voor niet commerciële doeleinden zoals op een eigen weblog, MSN-space of familiewebsite. Het online plaatsen van de foto´s mag echter alleen met een bronvermelding ! Je dient dus bij elke gebruikte foto te vermelden dat deze gemaakt is door Studio Bendy.
Zodra het echter gaat over gebruik voor commerciële doeleinden is onze toestemming en een vergoeding hiervoor vereist. In dit geval neem je met ons contact op om de nodige afspraken hierover te maken.
Worden sommige foto´s die ik liet maken zomaar op uw website geplaatst?
Neen, dit kan uiteraard niet zomaar. Na het maken of na het afleveren van de foto´s vragen wij uw schriftelijke toestemming om de foto´s te mogen gebruiken voor ons portfolio, onze website en promotioneel drukwerk. Als u dit niet wil is dit zeker geen probleem.

BABY- EN KINDERFOTOGRAFIE

Vanaf welke leeftijd kunnen er babyfoto´s gemaakt worden?
Dit kan eigenlijk op elke leeftijd. Sommige zien graag de momenten dat de baby het hoofdje kan opheffen, anderen wachten liever tot de baby zelfstandig kan zitten of kruipen. Dat is volledig afhankelijk van uw eigen voorkeur.
Zal mijn baby of dreumes niet schrikken van al het nieuwe in een fotostudio?
Uiteraard zal alles voor hem of haar nieuw zijn en een beetje vreemd overkomen, maar wees gerust we vliegen er niet meteen in. Uw kapoen krijgt even rustig de tijd om zich aan te passen aan de voor hem of haar nieuwe omgeving alvorens we starten met de opnames.
Hoe lang duurt een fotosessie van een baby of peuter?
Wij voorzien een goed uur. Uit ervaring weten we dat de kleine dreumes het dan ook meestal beu is.
Mag mijn baby of peuter zijn lievelingsknuffel meebrengen?
Natuurlijk mag dat. Wij hebben uiteraard ook wel een aantal attributen om de kinderen af te leiden, maar zijn eigen lievelingsknuffel zal hij zeker graag hebben.
Mag ik meerdere outfits meebrengen voor mijn kapoen?
Er is geen enkele reden waarom dit niet zou mogen. Hou er wel rekening mee dat de kleine kapoenen het nogal eens vlug beu worden om dikwijls van outfit te wisselen. Beperk je keuze dus best tot slechts een paar kledingsetjes.
Is het mogelijk om als ouders samen met onze kapoen op de foto te staan?
Daar hebben wij niets op tegen. Geef dit gerust aan bij het maken van de afspraak en wij maken tijdens de shoot ook enkele familieportretjes van jullie gezin.

STUDIOFOTOGRAFIE

Waar neem je de studiofoto´s?
De studioportretten worden bij ons gemaakt in een ruimte met een professionele, mobiele studioinstallatie.
Hoe lang duurt zo´n fotoshoot?
Een fotosessie duurt meestal 1u tot 1u30. We hebben het dan over de effectieve tijd dat we foto´s maken. Vooraf bespreken we nog even wat juist uw wensen zijn.
Wat voor kledij doe ik aan voor een studiosessie?
Dit bepaal je eigenlijk zelf, maar uit ervaring raden we niet al te donkere kledij aan omdat het dan nogal somber kan worden. Wit en wit met kleur doen het veel beter. Uiteraard is dit maar een advies en zeker géén must. Je mag ook zeker meerdere kledingsets meebrengen.
Moet ik verder nog iets meebrengen?
Je goed humeur is het belangrijkste! Wil je echter met één of ander attribuut op de foto, zoals iets wat je sport of vrijetijdsbesteding te maken heeft, dan breng je dat uiteraard mee. Mooie kledingaccessoires doen het meestal ook goed.
Is er nog iets waar ik zeker moet aan denken?
Naast je kledij denk je best ook aan je make-up en je haar. Onze fotoshoots gebeuren zonder visagiste of hairstyliste, zodat je hier dus eigenlijk zelf voor instaat.
Kunnen we ook met meerdere personen op de foto?
Dit kan zeker, maar gezien de ruimte die we tot onze beschikking hebben moeten we het aantal beperken tot maximaal 3 personen.
Mag ik als minderjarige iemand meebrengen?
Wij staan er zelfs op dat je indien je minderjarig bent en een fotoshoot wenst, minstens één of beide ouders hiervoor een schriftelijke toestemming geeft én aanwezig is tijdens de eigenlijke shoot.
Wat als ik de dag van de shoot geplaagd wordt door een enorme pukkel, een schram,...?
Dat hoeft geen probleem te zijn. Alle foto´s worden immers digitaal verwerkt en een oneffenheid zoals een pukkel, een schrammetje, een blauwe vlek, ... is dan ook vrij makkelijk weg te werken tijdens dit proces.
Gezien mijn job kan ik alleen ´s avonds of in het weekend langskomen. Kan dat?
Ja dat kan zeker. Het is zelfs voor ons alleen maar ´s avonds of tijdens het weekend mogelijk om een fotosessie te doen, gezien wij door de dag ook een gewone job hebben en de fotografie slechts in bijberoep doen.

COMMUNIEFOTOGRAFIE

Wanneer worden de foto´s van mijn communicant best gemaakt worden?
Wij werken alleen op afspraak. Best is dus om zo snel mogelijk een afspraak te maken. Dit kan reeds vanaf het ogenblik dat uw communicant zijn kledij heeft. Tussen het maken van de foto´s en de aflevering verlopen toch al snel een 3 tot 4 weken, hou daar rekening mee. Een afspraak kan je maken via één van de contactmogelijkheden die vermeld staan op onze contactpagina.
Mag ons huisdier, een bal, een scateboard, een fiets of ander attribuut mee op de communiefoto?
Vanzelfsprekend kan dit ! We vragen wel om dit, indien mogelijk, even te melden op voorhand.
Waar worden de foto´s gemaakt? Kan ik de locatie kiezen?
In principe kan de fotosessie op eender welke locatie doorgaan. Indien je kiest voor een privéterrein, zorg dan wel dat je de toestemming hebt van de eigenaar.
Hoeveel tijd voorzie je voor een communiesessie?
Normaal duurt zo´n sessie een uur tot anderhalf uur. Indien je echter gekozen hebt voor meerdere locaties dan kan dit wat uitlopen.
Hoeveel foto´s worden er genomen tijdens zo´n fotosessie?
Wij maken zoveel foto´s als nodig. Je zal ons echt niet zien tellen hoeveel we er reeds gemaakt hebben. Soms kan dit aantal zelfs vrij hoog oplopen, maar nogmaals, we kijken niet op een foto meer of minder !
Wat als het regent op de dag dat de foto´s gaan genomen worden?
Dan kan je opteren voor een studiosessie, maar we kunnen ook de buitensessie verplaatsen en een nieuwe datum vastleggen. Vandaar ook het belang om tijdig een afspraak te maken zodat er nog ruimte is om te verschuiven.
Wat als mijn communicant ziek is op de dag dat de foto´s genomen worden?
Dit kan natuurlijk voorkomen. We verplaatsen gewoon de afspraak naar een later moment zonder dat hier extra kosten voor aangerekend worden. Indien je om een andere reden reeds vroeger weet dat je niet kan komen, laat ons dat dan even via email of telefonisch weten.
De opnames zijn gemaakt. Hoe gaat het nu verder?
Wij verwerken, bewerken en selecteren de beste foto´s uit de sessie. Eenmaal we hiermee klaar zijn, maken we een nieuwe afspraak waarop u de resultaten kan komen bekijken. U krijgt dan ook een CD met alle foto´s. Tijdens deze afspraak kunnen we ook de eventuele definitieve afwerkings- en presentatiemogelijkheden bekijken.
Wanneer kan ik de definitief afgewerkte foto´s komen afhalen?
Dat is een beetje afhankelijk van de gevraagde afwerking. Vanaf het moment dat je ons de definitieve selectie en presentatie te kennen gegeven hebt, moet je toch nog een goede week rekenen.
Kan ik bij jullie ook een album met de foto´s krijgen?
Wij kunnen u een mooi album in een box aanbieden. In dit album passen 12 of 24 foto´s. Welke je hier graag in wil bepaalt u volledig zelf.

COMMUNIEKAARTJES

Maken jullie ook communiekaartjes om uit te delen als aandenken?
Ja, ook hiervoor kan u bij ons terecht. Wij werken hiervoor niet met zogenaamde templates (modelkaartjes), maar ontwerpen voor elke communicant een apart kaartje. Hierdoor krijg je een uniek ontwerp, speciaal voor u gemaakt.
Ben ik gebonden om een minimum aantal kaartjes af te nemen?
Neen helemaal niet ! U bent zelfs niet verplicht om communiekaartjes te bestellen. Maar indien u er toch wenst dan maken we deze op het aantal exemplaren dat u wenst.
Welke formaten van kaartjes kan ik hebben?
Normaal werken wij met vierkante formaten van 12x12. Voor dit formaat kunnen wij u ook kaarthoudertjes aanbieden zodat u het communiekaartje mooi kan presenteren. Maar indien u een ander formaat wil kan dit uiteraard ook.
Beschikken jullie ook over kaarthouders voor de communiekaartjes?
Wij kunnen u zeker enkele modellen en mogelijkheden laten zien, maar u bent helemaal tot niets verplicht.